Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Αλληλεγγύη στη Βίλλα

PC200293

Με την εντολή του Αντ. Σαμαρά, κατά δήλωσιν Δένδια, τον εισαγγελέα και την κάμερά της η αστυνομία εισέβαλε χθες νωρίς το πρωί στο κτήριο της κατάληψης της Βίλας Αμαλίας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χέϋδεν και Αχαρνών, σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.

Οκτώ προσαγωγές

Έγιναν 8 προσαγωγές, εκ των οποίων έξι Έλληνες και δύο αλλοδαποί. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και μέχρι τη στιγμή που έκλεινε η "Αυγή" δεν είχε αποφασιστεί αν οι προσαγωγές θα μετατρέπονταν σε συλλήψεις.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στο κτήριο βρέθηκαν 1.500 περίπου άδειες φιάλες, δοχείο με εύφλεκτο υγρό, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κροτίδες μεγάλου μεγέθους (γουρούνες), πτυσσόμενο κλομπ, μαχαίρια, σφεντόνες, μεταλλικά σφαιρίδια, σφυρί και μικροποσότητες κάνναβης. Έδωσε επιπλέον στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες από τους χώρους της κατάληψης.

Δύο κλούβες της αστυνομίας είχαν παραταχθεί επί της Αχαρνών και αστυνομικοί των ΜΑΤ βρίσκονταν έξω από τη Βίλλα σχεδόν όλη ημέρα χθες, ενώ ήταν κλειστή η οδός Χέυδεν μέχρι το μεσημέρι, όχι όμως η Αχαρνών στο συγκεκριμένο σημείο. Με το που έγινε γνωστή η αστυνομική επιχείρηση, αλληλέγγυοι άρχισαν να μαζεύονται επίσης έξω από τη Βίλα και το μεσημέρι στήθηκε και μικροφωνική εγκατάσταση έπειτα από κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Σημειώνεται ότι το κτήριο ανήκει στον Δήμο Αθηναίων και καθώς μέχρι το μεσημέρι δεν υπήρχε ενημέρωση σχετικά με το ποια καταγγελία οδήγησε στην αστυνομική επιχείρηση, τέσσερα άτομα πήγαν στα γραφεία του δημάρχου για να ενημερωθούν για τον λόγο υποθέτοντας ότι είχε προηγηθεί σχετική καταγγελία από τον Δήμο. Βγαίνοντας από εκεί προσήχθησαν από την αστυνομία, αλλά λίγη ώρα αργότερα αφέθησαν ελεύθεροι.

Προαναγγέλλει και άλλες επιχειρήσεις ο Ν. Δένδιας

«Σήμερα η Ελληνική Αστυνομία αποκατέστησε τη νομιμότητα στη Βίλα Αμαλία μετά από μακρά σειρά ετών, κατ’ εκτέλεση των προβλεπομένων από το Σύνταγμα, τους νόμους του κράτους και τη ρητή εντολή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά. Το μήνυμά μας είναι σαφές: Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν μπορεί να είναι χώρος ανομίας. Και τα χιλιάδες μπουκάλια για την παρασκευή βομβών “μολότοφ” και τα άλλα υλικά που βρέθηκαν στη Βίλα Αμαλία αποδεικνύουν ότι ο χώρος αυτός υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια ένα εργαστήριo ανομίας», δήλωσε ο Ν. Δένδιας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν θα συνεχιστούν σε άλλες καταλήψεις ανάλογες επιχειρήσεις, ο υπουργός ουσιαστικά απάντησε θετικά επαναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων: «Η Ελληνική Αστυνομία έχει μία υποχρέωση από το Σύνταγμα και τους νόμους. Και το ξαναλέω, έχει την εντολή του Πρωθυπουργού να αποκαταστήσει το αυτονόητο. Να αποκαταστήσει τη νομιμότητα οπουδήποτε και εάν αυτή παραβιάζεται».

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα: Η κυβέρνηση υιοθέτησε την ατζέντα της Χρυσής Αυγής

"Η σημερινή αστυνομική εισβολή-τρομοσόου στην κατάληψη Βίλα Αμαλία αποτελεί απόδειξη ότι η τρικομματική κυβέρνηση έχει υιοθετήσει πλήρως την πολιτική ατζέντα της Χρυσής Αυγής. Είναι γνωστό ότι η Βίλα έχει στοχοποιηθεί εδώ και καιρό από τους ναζί τραμπούκους λόγω του κεντρικού ρόλου της σε σειρά αντιφασιστικών κινήσεων. Η διάλυση της αποτελεί διακηρυγμένο βασικό πολιτικό στόχο της Χρυσής Αυγής. Στόχο που η κυβέρνηση έρχεται τώρα να εκπληρώσει", σημειώνει το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

"Θεωρούμε την υπεράσπιση της Βίλα Αμαλίας υπόθεση όλου του λαϊκού κινήματος" καταλήγουν γιατί, όπως επισημαίνουν μεταξύ άλλων, εδώ και 20 χρόνια η Βίλα ως χώρος πολιτιστικής έκφρασης είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής στην πόλη μας.

http://avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=738712

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου